3| | |MESO SE SI FORMATIZOHET KOMPJUTERI NE radiodisponim.tk| | |4/E fut CD-en me WindowsXP ne kompjuter dhe leshon kompjuterit.

Kur del ne kompjuterin tond si ne foton me lart ti klikon ne ENTER per me vazhdu procedura e instalimit te Windowsit.

Kur del si ne foto ti klikon ne F8 per me pranuar licensen nga microsofti 

Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart atehere ketu ti vendos cfar deshiron te besh..
A deshiron te besh formatimin e PC apo do te besh particion. 


Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart atehere ti vendos cilin formatim don me marr FAT32 apo NTFS

Une preferoj NTFS ata qe eshte i pari ( Quick ).

Pershkak se formatimi kryhet me shpejt s'ke nevoj te presisht aty 1 ore deri sa te formaton kadal dale.
 


Kur del si ne foto atehere kompjuteri e formaton hardiskun tond. 

Tash kopjohen filet kryesore qe duhen per me vazhdu instalimi i Windowsit XP. 

Tash mbrenda do sekondave kompjuteri vet RiStartohet. 

Start faqja e Windowsi XP para finales se instalimit. 


Edhe pse nuk jan gjithe driverat, Windowsi prap se prap do instalohet, dhe do i vendoje ato drivera qe i nevoiten PC tende. 


 

Pasi te kontrollohen gjithe pjeset e montuara ne PC, do filloje te instalohen gjithe drivet qe ndodhen ne CD dhe do kopjohen ne PC.

Koha aty tregon perafersisht edhe sa minuta kan mbet deri ne fund te instalimit

Kjo kohe ndryshon sipas kompjuterit, kompjuterat e vjeter more me shume kohe me e instalu kurse kompjuterat e ri instalohet pak ma shpejt windowsi xp.
 


Kur ne kompjuterin tend del si ne foto atehere URIMEEE ti je vec ne finale.kosova